0.8 C
Skopje
Sunday, November 27, 2022

Tre kandidatë për kryetar të komunës së Ohrit, 11 lista këshilltarësh për zgjedhjet e ardhshme lokale

Ohër, 22 shtator – Në garën për vota në Ohër në zgjedhjet e ardhshme lokale të caktuara për 17-tin e muajit të ardhshëm përfshihen tre kandidatë për funksionin kryetar komune, si dhe 11 lista në garën për një vend në përbërjen e ardhshme të Këshilli komunal.

Kandidatë për kryetar komune janë Kiril Pecakov nga koalicioni “Rindërtimi i Maqedonisë” i udhëhequr nga VMRO-DPMNE me numrin 7, Konstantin Georgieski nga koalicioni “Më e mira për komunën time” i udhëhequr nga LSDM me numrin 12 dhe Goce Cvetkoski nga TMRO me numrin 25 të fletëvotimit.

Për 23 vendet e këshilltarëve, aq sa ka organi komunal, gjithsej 250 kandidatë garojnë nga njëmbëdhjetë listat e këshilltarëve, tre prej të cilëve janë të pavarur, i njëjti numër i propozuar nga koalicionet partiake dhe të propozuar nga partitë politike.

Sipas numrit të fletëve të votimit, këta janë kandidatët e BDI -së me bartës së listës Nefi Useini me numër rendor 3, të DOM dhe LDP “Të vendosur për ndryshim” me bartës Aleksandar Stankoski – numër rendor 2, nga VMRO -DPMNE dhe koalicioni “Rindërtimi i Maqedonisë ” bartësi Sasho Donev – numri rendor 7, Koalicioni” Më e mira për komunën time “i udhëhequr nga LSDM me bartës Naume Jovanoski – numri rendor 12,” E majta “me bartës Violeta Avramova – numri rendor 15, Lëvizja BESA me bartës Xhemal Mena dhe numër rendor 16, “Edinstvena Makedonija” me bartës të listës Vladimir Sukloski – numër rendor 19, TMRO dhe Magdalena Naumoska si bartëse e listës – numri rendor 25, Grupi i votuesve Stevçe Stevoski – numri rendor 38, Grupi i votuesve Antonio Naumoski – numri rendor 98 dhe Grupi i zgjedhësve Dimitar Veljanoski me numër rendor 122 në fletëvotim.

Në zgjedhjet e ardhshme lokale, votimi do të zhvillohet ashtu siç ishte zhvilluar në zgjedhjet e mëparshme parlamentare, domethënë në përputhje me protokollet për mbrojtjen kundër Kovid-19. Ekziston një ndryshim i vendvotimit vetëm në një vendvotim 1255,1255 / 1, në mënyrë që votuesit, në vend të Njësisë Territoriale të Zjarrfikësve, të drejtën e tyre mund ta realizojnë në hapësirat e shkollës fillore “Bratstvo i Edinstvo “. Ndryshim ka edhe për votuesit nga rruga “Lazo Tërposki” të cilët për shkak të numrit të madh të votuesve në vendvotimin 1271 do të votojnë në vendvotimin 1274 në gjimnazin e Ohrit. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img