13.8 C
Skopje
Tuesday, May 24, 2022

STIMULIMI – Zhvillim i hershëm i fëmijëve

Hulumtimet kanë treguar se loja në vitet e para të jetës së fëmijës ka një rëndësi të madhe për zhvillimin e tij të mëtejshëm dhe ka një rol të madh në aftësitë e tij sociale, emocionale, motorike dhe njohëse të ardhshme.

Stimulimi i hershëm nuk është të detyrosh fëmijën të arrijë qëllimet dhe të kryejë detyra për të cilat ai nuk është ende gati. Përkundrazi, është e nevojshme të njohësh potencialin e çdo fëmije dhe ta stimulosh atë në përputhje me rrethanat. Çdo fëmijë është i ndryshëm dhe ka ritmin e vet të zhvillimit. Të mos harrojmë se dhe dëshirat dhe synimet tona që mund të kemi si prindër në lidhje me zhvillimin e fëmijës tonë për t’iu përshtatur atij dhe aftësive, afiniteteve dhe dëshirave të tij.

Edhe pse nganjëherë duket se kufiri ndërmjet stimulimit dhe detyrimit është i hollë, duhet të kemi kujdes që të mos e kalojmë atë.

Luaj me fëmijën. Një mënyrë e thjeshtë për të stimuluar fëmijën, që në fazën më të hershme të jetës, është përmes lojës. Është shumë e rëndësishme që foshnja të ndihet rehat, të ushqehet, të pushojë dhe të flejë dhe ne të ofrojmë një mjedis për këtë.

Ambient stimulues që do të lejojë fëmijën të luajë dhe të argëtohet pa u shpërqendruar nga media të ndryshme (TV, celular, tablet). Përdorimi i lodrave ndijore të përshtatura me moshën dhe interesin e fëmijës, gjithçka për të ruajtur vëmendjen e tij, është një parakusht themelor për stimulimin dhe zhvillimin e duhur që në moshë të vogël.

Për të mbështetur zhvillimin e ADN-së së fëmijëve, ANNY FARM rekomandon suplementet dietike Becutan KIDS VITS

BECUTAN KIDS VITS – Апрека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

Suplementet ushqimore Becutan KIDS VITS 1+ janë partnerët tuaj në kujdesin e përditshëm për rritjen dhe zhvillimin e duhur të fëmijës suaj. Shijet dhe format farmaceutike të zgjedhura me kujdes i bëjnë këto produkte të pranueshme dhe tërheqëse për të vegjlit tuaj, në mënyrë që kujdesi shëndetësor i tyre të jetë më i suksesshëm dhe më argëtues.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img