14.8 C
Skopje
Thursday, April 25, 2024

Hoh Xil: Parajsa për antilopat tibetiane

Rezervati Natyror Kombëtar Hoh Xil ka njëlartësi mesatare 4 600 metra mbi nivelin e detit. Mjedisi këtu është jashtëzakonisht iftohtë e i thatë, dhe mungon oksigjeni e uji tëfreskët.

Por këtu është gjithashtu një vend ideal për kafshët e egra, veçanërisht antilopattibetiane.

Brezat e anëtarëve të ekipit tëpatrullimit malor i janë përkushtuar mbrojtjesnë këtij rezervati nga gjuetarët e paligjshëmdhe hapja e minierave, në mënyrë që antilopattibetiane të kthehen në parajsën e lumtur.

Marketing
Related news