34.8 C
Skopje
Tuesday, July 5, 2022

Shilegov: QKM me planetarium të ri për vizitorët më të rinj

Shkup, 26 tetor – Kryetari aktual i Qytetit të Shkupit dhe kandidat i koalicionit të udhëhequr nga LSDM-ja për këtë funksion, Petre Shilegov sot paralajmëroi se në katër vitet e ardhshme Shkupi do të marrë një Planetarium tërësisht të rinovuar, i cili përmes aftësive të tij optike digjitale. , përveç edukimit dhe zgjerimit të njohurive për astronominë, do të ofrojë edhe një prezantim mbi oqeanografinë, ndryshimet klimatike dhe tema të tjera të rëndësishme për Tokën dhe Hapësirën.

Shilegov thekson se Planetariumi i ri në QKM mundëson përshtatjen e ligjëratave dhe prezantimeve për grupet e ndryshme të synuara, nga ligjëratat për moshën parashkollore, deri te ligjëratat profesionale. Ai theksoi se Planetariumi do të pajiset me pajisje moderne dhe do të rinovojë plotësisht ambientet, do të rinovojë ambientin e brendshëm dhe sistemin e ventilimit.

“Vendi i preferuar i adhuruesve të hapësirës në Shkup dhe vendi ku fëmijët nga i gjithë vendi ynë njihen me bazat e astronomisë, e pajisim me teknikë moderne dhe kryejmë rikonstruksionin e plotë të ambienteve, renovimin e ambientit dhe ambientit. sistemi i ventilimit. Me këtë investim kapital, QKM me krenari do të vazhdojë me qytetet e tjera të Evropës dhe do të jetë përfaqësuese në vitin 2022, i cili është shpallur viti evropian i rinisë”, tha ai.

I vetmi planetarium në vend funksionon prej më shumë se 50 vitesh me pajisje dhe makineri të amortizuara, të cilat, siç theksoi Shilegov, janë më shumë muzeale sesa reale me vlerë përdorimi. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img