14.8 C
Skopje
Tuesday, May 24, 2022

Kostadinov: Besoj se deputetët do ta njohin rrugën demokratike

Shkup, 10 nëntor – Në Bordin Qendror kishte edhe tone kritike ndaj politikave tl kryeministrit Zoran Zaev lidhur me rezultatet e zgjedhjeve lokale, por BQ ka kërkuar nga kryetari i LSDM-së që të mbetet në detyrë për shkak të krizave me të cilat ballafaqohet vendi ynë, thotë udhëheqësi i BQ-së të Lidhjes Socialdemokrate, Pero Kostadinov.

“Vendimi i presidentit Zaev është vendim i tij personal dhe ne të gjithë e respektojmë. Është një vendim që ndodh për herë të parë në vendin tonë si qeveri. Të gjitha dorëheqjet që kanë ndodhur më parë kanë qenë nga funksioni i opozitës, ndaj ka qenë një akt i madh, por duke pasur parasysh situatën, na është kërkuar që të presim që të normalizohen dhe të përpiqemi të përfshihemi së bashku në ato procese, deklaroi në “Brifingun e mëngjesit” për seancat e djeshme të Bordit Ekzekutiv dhe Qendror të LSDM-së.

Kostadinov, i cili është kryetar aktual i komunës së Vallandovës, theksoi se nuk duhet harruar se si kemi jetuar katër vjet më parë, duke theksuar se sistemi tani është ndryshe, ndërsa demokracia dhe proceset demokratike janë ngritur në një nivel më të lartë.

“Proceset që nënkuptojnë se Evropa kanë filluar, Maqedonia është anëtare e NATO-s, pas 20 vitesh është bërë regjistrimi, kështu që shumë nga proceset po ecin në drejtimin e duhur. Sigurisht që ka pasur gabime. Mesazhi është marrë. Dje janë dërguar mesazhe për bashkim, partia do të hapet dhe riorganizohet shtesë. Shpresoj se do ta mbajmë këtë rrugë dhe nuk do të përsëriten proceset e vrasjes së fantazmës, veçanërisht tek të rinjtë”, thotë Kostadinov.

Ai theksoi se sipas Statutit të LSDM-së, kur kryetari jep dorëheqje e gjithë kryesia jep dorëheqje, por theksoi se me vendimin e djeshëm të BQ, dorëheqjet janë ngrirë dhe partia mbetet funksionale.

I pyetur për vlerësimet se pas ardhjes së Zaevit në krye të partisë në pozita përgjegjëse ka “shumë të rinj që nuk kanë përvojë në ballafaqim me kriza kaq të mëdha dhe se për LSDM-në po vjen një periudhë e ndërlikuar me mundësi të rënies nga pushteti. “, Kostadinov thotë se mbetet të ndiqen proceset, por është i bindur se vendi do të vazhdojë të ecë në rrugën e demokracisë.

“Proceset janë të ndryshme. Besoj se deputetët do ta njohin rrugën demokratike. Shumica e re në fjalë mund të arrijë diçka në një afat të shkurtër, por në planin afatgjatë do t’i dëmtojë ata personalisht dhe shtetin, gjë që është më e rëndësishmja. Situata mbetet për t’u monitoruar, por jam optimist se vendi nuk do të largohet nga rruga demokratike që po ecën dhe nuk do t’i kthehet disa proceseve retrograde, theksoi Kostadinov.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img