21.8 C
Skopje
Tuesday, July 5, 2022

Zyrtare: ‘777 partnerët’ blejnë klubin italian Genoa

Kompania e investimeve me bazë në Miami, ‘777 Partners’ ka blerë 99.9 për qind të aksioneve të klubit më të vjetër italian, Genoa.

Tashmë është zyrtare marrëveshja e përfunduar e firmës amerikane të investimeve me Enrico Preziosin për blerjen e klubit italian të futbollit.

Klubi i Serie A i themeluar në vitin 1893 ka ndryshuar zyrtarisht duart, pasi 777 Partners kanë vlerë 99.9 për qind të pronësinë së klubit Rossoblu.

“Grupi i ri i pronarëve, i cili do të marrë 99.9 për qind të kapitalit aksionar të Genoa, do të paguajë kapital të ri në klub dhe do të marrë disa detyrime të lidhura”.

“777 Partnerët do të përdorin ekspertizën e tyre në sporte, media dhe industri argëtuese për të ndihmuar në komercializimin e mëtejshëm të operacioneve të klubit”.

“Pronari i mëparshëm, Enrico Preziosi, do të mbetet në bordin e drejtorëve, ndërsa drejtori Alessandro Zarboni do të vazhdojë të menaxhojë operacionet e përditshme të klubit”, thuhet në faqen zyrtare të klubit. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img