9.8 C
Skopje
Monday, October 3, 2022

Zhvillimi i vonuar i të folurit tek fëmijët

Në tre vitet e para të zhvillimit të fëmisë zhvillohen qendrat e trurit për të folur, si dhe organet folëse sikurse gjuha, dhëmbët, buzët, telat e zërit në fyt, qiellza etj. E folura tek fëmijët zhvillohet që nga lindja, e fëmijët duke mbushur tre vite ata mund të flasin disa shkronja dhe disa fjalë, përbëjnë fjali të shkurtëra dhe komunikojnë me rrethinën.

Prindërit paraqesin shembullin më të shkëlqyer për zhvillim të të folurit tek fëmijët. Komunikimi mes të rriturve, mimikat, gjestet janë shembull për të folur me rregull të cilën fëmija duhet t’i dëgjojë, pranojë dhe praktikojë. Për këtë shkak, tre vitet e para janë baza e zhvillimit e të folurit tek fëmijët.

Zhvillimi i të folurit tek fëmijët fillon nga viti i parë, por ka edhe fëmijë të cilët më vështirë e zbatojnë të folurin dhe tek ta zhvillohet pas vitit të dytë.

Nëse folja vonon, na jep sinjal të qartë se duhet të kërkojmë ndihmë tek ndonjë logoped për zhvillimin e të folurit.

Si mbështetje e zhvillimit të fëmijëve DNA ANNI FARM ju propozon:

BECUTAN KIDS VITS Multiomega (sirup me shije të frutave tropikane) 200ml – Barnatorja DNA Anni Farm (annifarm.com.mk)

Qëllimi i sirupit Becutan KIDS VITS Multiomega-3 është të pasurojë ushqimin fëmijëror me omega-3 acide yndyrore dhe me vitamina esenciale dhe minerale të cilat e mbështesin zhvillimin intelektual të fëmijëve.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img