22.8 C
Skopje
Thursday, September 21, 2023

Zaev: Mbi 7000 projekte janë realizuar në komunat në katër vitet e fundit

Berovë, 2 tetor – Mbi 7000 projekte në katër vitet e fundit janë realizuar në komuna, ndërsa në Berovë është eliminuar një borxh i Komunës prej 80 milionë denarëve. Një përkrahje e tillë për komunat, siç paralajmëroi kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev në tribunën e sontme qytetare në kuadër të prezantimit të kandidatit për kryetar të komunës së Berovës, do të vazhdojë edhe në periudhën e ardhshme.

“Sa punë është bërë në komuna në këto katër vjet mund të matet me mandatet e mëparshme sepse ne i kemi shlyer borxhet. Janë realizuar 7000 projekte në nivel lokal në të gjithë vendin, për shkak të të cilave projektet e realizuara janë të dukshme në qytet dhe në fshatrat në Berovë. Borxhi në Berovë ishte 80 milionë, ndërsa sot Berova si komunë është e gatshme të mbështesë gjithçka të nevojshme për zhvillim dhe një numër projektesh janë realizuar”, tha Zaev.

Ky rajon i Berovës shtoi kryetari i LSDM -së është një nga potencialet më të mëdha turistik dhe kjo është arsyeja pse në periudhën në vijim do të zhvillohet edhe më shumë.

“Nga 1 janari, komunat do të decentralizohen, dhe në rrethana të tilla rëndësia e komunave bëhet edhe më e rëndësishme dhe kjo është arsyeja pse të gjithë duhet të vendosim një “gisht në kokë” mbi të cilin do të largohemi nga komuna. Konkretisht në Berovë kemi kryer sondazhe, Pekevski udhëheq me 15 për qind kundër kundërshtarit të tij dhe kjo është arsyeja pse të gjithë duhet të flasim me qytetarët dhe t’u shpjegojmë atyre pse duhet të ecim përpara dhe jo të kthehemi prapa”, shtoi Zaev.

Qëllimi, siç u shtua nga kryetari i LSDM -së dhe kryeministri aktual, është të krijojë standard më të mirë ekonomik për të rinjtë që të qëndrojnë në shtëpitë e tyre dhe jo të shkojnë në Shkup dhe jashtë saj.

Marketing
Related news