-4.2 C
Skopje
Tuesday, February 7, 2023

Zaev dhe Besimi do t’i propozojnë Propozim-ndryshimet e Ligjit për financimin e komunave

Shkup, 22 shtator – Kryeministri Zoran Zaev dhe ministri i Financave Fatmir Besimi, do të mbajnë konferencë për shtyp lidhur me Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për financim të njësive të vetëqeverisjes lokale.

Siç kumtoi pres-shërbimi qeveritar, ndryshimet e propozuara do ta përmirësojnë  kapacitetin fiskal dhe do t’i rrisin të ardhurat e komunave përmes  rritjes graduale të shkallës së grantit të TVSH-së dhe tatimin personal të të ardhurave, me qëllim të pavarësisë më të madhe financiare dhe stabilitetit të njësive të vetëqeverisjes lokale.

Latest news
Related news