9.8 C
Skopje
Monday, October 3, 2022

Vetëm 38 përqind e qytetarëve të Maqedonisë mbështesin marrëveshjet me Greqinë dhe Bullgarinë

Shkup, 27 shtator – Mbështetja për marrëveshjet me Greqinë dhe Bullgarinë është e dobët dhe vetëm 38% e të anketuarve në sondazh e vlerësojnë pozitivisht procesin e integrimit evropian.

38.5% e të anketuarve mbështesin Marrëveshjen e Miqësisë dhe Bashkëpunimit me Bullgarinë, dhe 41.5% mbështesin Marrëveshjen e Prespës.

Politikanët më të njohur të tre dekadave të fundit janë: Boris Trajkovski (42% e të anketuarve e vlerësuan atë me rezultatin më të lartë 5), Kiro Gligorov (33% e të anketuarve e vlerësuan atë me rezultatin më të lartë 5) dhe Nikola Kljusev (21.1% nga të anketuarit e vlerësuan atë me notën më të lartë 5).

59.8% e të anketuarve mbështesin anëtarësimin e Maqedonisë në NATO.

46.3% e të anketuarve mbështesin Marrëveshjen Kornizë të Ohrit.

Sondazhi u krye në gusht nga Fondacioni Konrad Adenauer në bashkëpunim me Institutin MK91 për Kërkime Sociale, i cili botoi botimin “30 vjet Pavarësi”.

Gabimi margjinal varion midis +/- 2.9% me një interval besueshmërie 95%. Sondazhi u krye nga Instituti për Kërkime Politike (IPIS).

Sondazhi u krye mbi 1,110 të anketuar, duke ruajtur raportin e përgjithshëm përsa i përket karakteristikave themelore demografike (gjinia, mosha mbi 18 vjeç, përkatësia etnike, profesioni dhe arsimi), duke respektuar ekuilibrin gjeografik të përshtatshëm./

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img