4.8 C
Skopje
Friday, December 2, 2022

Vendoseni këtë pranë dyerve dhe të gjitha dritareve: Çimkat nuk do t’i afrohen shtëpisë suaj!

Kopshtarët e dinë se si t’i heqin ato nga bimët dhe si t’i dëbojnë nga shtëpia?

Çimkat kërkojnë vende të ngrohta dhe të thata. Tartabiqet hyjnë në shtëpi dhe banesa nëpërmjet çarjeve në fasadë ose në çdo hapësirë që nuk është e izoluar mirë.

Gjëja e parë që duhet të bëni për t’i parandaluar ato të hyjnë në shtëpinë tuaj është ta riparoni çdo dëmtim të jashtëm, transmeton Telegrafi.

Kopshtarët dinë një truk me një tretje të sodës së bukës në ujë, e cila spërkatet në bimë, mirëpo njerëzit besojnë se çimkat ikin nga era e hudhrës dhe e nenexhikut.

Këto ushqime duhet të vendosen në dyert e përparme, dritare dhe vendet e tjera nëpërmjet të të cilave këto insekte të bezdisshme mund të kalojnë.

Një tjetër truk, dhe ndoshta një opsion më i mirë, është t’i derdhni disa pika vaj esencial nenexhiku në ujë dhe t’i spërkatni dritaret, dyert e hyrjes dhe të ballkonit nga jashtë.

Kur gjeni ndonjë çimkë në shtëpi

Kur gjeni ndonjë çimkë në shtëpi, mos e mbytni dhe mos e frikësoni në asnjë mënyrë, sepse kur ndihen të kërcënuara, ato lirojnë një erë të keqe.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img