15.8 C
Skopje
Thursday, February 29, 2024

Trashëgimia jomateriale në tryezë

Bobo është bukë e zier me avull. Në provincën Shandong të Kinës Lindore, “huabobo” është një trashëgimi kulturore jomateriale dhe ka histori prej mbi 300 vjetësh.

Ajo përgatitet me miell dhe mund të bëhet në formën e njerëzve, kafshëve dhe bimëve. Për Festën e Pranverës, bobo e zier me avull ka kuptimin e jetës së ngrohtë dhe të ngjitjes lart e më lart.

Marketing
Related news