6.8 C
Skopje
Friday, February 3, 2023

Toshiba planifikon të ndahet në tre kompani të veçanta

Toshiba Corp përshkroi planet të premten për t’u ndarë në tre kompani në një përpjekje për të qetësuar aksionerët aktivistë që bënin thirrje për një shikim rrënjësor të konglomeratit japonez pas vitesh skandalesh.

Sipas Reuters, e themeluar në vitin 1875, Toshiba planifikon të strehojë divizionet e saj të energjisë dhe infrastrukturës në një kompani, ndërsa bizneset e saj të disqeve të ngurtë dhe gjysmëpërçuesve të energjisë do të formojnë shtyllën e një tjetre.

Një e treta do të menaxhojë aksionet e Toshiba-s në kompaninë e çipave me memorie flash, Kioxia Holdings dhe aseteve të tjera.

Plani, i lindur nga një rishikim strategjik pesë-mujor i ndërmarrë pas një skandali shumë të dëmshëm të qeverisjes së korporatës, është projektuar pjesërisht për të inkurajuar aksionerët aktivistë të shesin aksionet e tyre, kanë thënë burime me njohuri për këtë çështje. 

Latest news
Related news