22.8 C
Skopje
Thursday, September 21, 2023

Thatësira me intensitet më të ulët, kushtet e motit të përshtatshme për vjelje

Shkup, 30 shtator – Vala e lagështisë që këto ditë e kaploi vendin, nuk do ta zgjidhë problemin me thatësinë, por intensiteti i saj në periudhën e ardhshme megjithatë do të ulet, thonë agrometeorologët nga DPHM.

Sipas tyre, kushtet e motit mundësojnë vjeljen e rrushit, pemëve dhe kulturave kopshtare, por edhe korrjen e grurit i cili tashmë është pjekur plotësisht.

Rekomandimi për kultivuesit e bletëve mbetet, të bëjnë ushqyerje më intensive me ushqim të lëngshëm dhe përgatitje të familjeve për dimër.

Marketing
Related news