3.8 C
Skopje
Saturday, February 4, 2023

Takim i kryetarit të Qytetit të Shkupit Shilegov me prefektin e Podgoricës, Vukoviq

Shkup, 24 shtator – Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov sot u takua me prefektin e Podgoricës, Mali I Zi, Ivan Vukoviq, I cili po qëndron për vizitë dyditëshe në Shkup.

Në takim, siç kumtuan nga Qyteti I Shkupit, dy kryetarët e qyteteve e konfirmuan bashkëpunimin e shkëlqyeshëm që e kultivojnë Shkupi dhe Podgorica dhe cekën se vetëqeverisjet lokale duhet të jenë plotësisht të përkushtuar në vlerat qytetare me çka do të japin kontribut për zhvillimin e qyteteve, por edhe të rajoneve.

Shilegov dhe Vukoviq këmbyen përvoja pozitive për transport urban të qëndrueshëm, zgjidhjet infrastrukturore të higjienës komunale, ndërkaq diskutuan edhe për mundësi për zhvillim të përshpejtuar ekonomik të Shkupit dhe Podgoricës.

“Në takim u fol edhe për thellimin e bashkëpunimit mes dy qyteteve, para së gjithash në sferën e arsimit, sportit dhe kulturës”, qëndron në kumtesë.

Shkupi dhe Podgorica u vëllazëruan nga viti 2008 dhe kultivojnë bashkëpunim të frytshëm në disa sfera. 

Latest news
Related news