14.3 C
Skopje
Wednesday, May 25, 2022

SPM kërkon përmirësim të statusit ekonomik-social të të punësuarve në MPB, AZ, ASK dhe DPF

Shkup, 10 nëntor – Sindikata e policisë së Maqedonisë (SPM) kërkon përmirësim të statusit ekonomik-social të të punësuarve në Ministrinë e Punëve të Brendshme, Agjencinë për zbulim, Agjencinë për siguri kombëtare dhe Drejtorinë për polici financiare.

Në kumtesën e sotme të kryetarit të SPM-së, Marjan Kicev, ai informoi se sot i kanë dorëzuar dy propozime në Qeveri dhe tek partitë politike parlamentare në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut për fshirjen e nenit 15 në Ligjin e ri për përmbarimin e ligjit. Buxheti i Republikës së Maqedonisë së Veriut 2022 dhe propozim për ndryshimin e nenit 15 në Ligjin e ri për ekzekutimin e buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për vitin 2022.

“Neni 15 do të thoshte se pagesa ditore për udhëtim zyrtar në vend llogaritet nga momenti i nisjes së punëtorit në udhëtim zyrtar deri në momentin e kthimit me mjet transporti. Mëditje në vlerë prej 2000,00 denarëve nëse udhëtimi i punës ka zgjatur më shumë se 12 orë, dhe mëditje në shumë prej 1000,00 denarë nëse udhëtimi i punës ka zgjatur nga 8 deri në 12 orë”, sqarohet ndër të tjera në kumtesën e SPM-së.

Kicev thekson se SPM-ja aktivitetet e saj do t’i orientojë ndaj lobimit te partitë politike parlamentare, grupet parlamentare dhe deputetët individualë, duke rikonfirmuar përkushtimin e saj për zgjidhjen e këtij problemi përmes institucioneve të sistemit përmes dialogut. Paralelisht me këtë aktivitet, MSHP-ja, nënvizohet, do të punojë në ngritjen e vetëdijes sindikaliste te anëtarët e saj për ndërmarrje të mundshme dhe aktivitete tjera më specifike sindikaliste, në mënyrë që të arrihet një marrëveshje për zbatimin e zgjidhjes së propozuar.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img