6.8 C
Skopje
Friday, February 3, 2023

Spasovski në konferencën ministrore për parandalimin dhe hetimin e abuzimin seksual të fëmijëve

Shkup, 12 nëntor – Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski sot me ftesë të homologut të tij slloven Alesh Hojs mori pjesë në onlajn konferencën ministrore me temë “Parandalimi dhe hetimi i abuzimit seksual të fëmijëve” së bashku me ministrat e punëve të brendshme të vendeve anëtare të BE-së, shendet e Shengenit zonës, partnerët e Ballkanit Perëndimor, përfaqësues të institucioneve dhe agjencive të BE-së dhe SHBA-së.

Në konferencën, të mbajtur nën patronazhin e presidencës sllovene të BE-së, vlerësoi se abuzimi seksual i fëmijëve, si onlajn ashtu edhe oflajn, është një nga krimet më të rënda, që ka pasoja të gjera dhe serioze jetësore për viktimat dhe mund të shkaktojë dëme të rëndësishme dhe afatgjata sociale te fëmijët.

Ministri Spasovski, në fjalimin e tij përmes video-konferencës, theksoi se jemi dëshmitarë të qasjes së gjerë dhe të lehtë në internet, si dhe të përdorimit masiv të mediave sociale, platformave dhe aplikacioneve për komunikim onlajn nga ana e popullatës së re që në moshë të re, gjë që jashtëzakonisht e rrit rrezikun e abuzimit seksual të fëmijëve dhe përhapjen e pornografisë së fëmijëve.

Spasovski theksoi se edhe përkundër një sërë aktiviteteve parandaluese të ndërmarra në nivel kombëtar, megjithatë, duke pasur parasysh dimensionin ndërkombëtar të këtij krimi, është e nevojshme të zhvillohen qasje të përbashkëta që mund të arrihen përmes bashkëpunimit të zgjeruar ndërkombëtar, si dhe shkëmbimit të përvojave dhe praktikave të mira mes ekspertëve.

Në deklaratën e përbashkët të pjesëmarrësve të konferencës, ministrat e theksuan rëndësinë e bashkëpunimit ndërkombëtar për të siguruar që kriminelët nuk mund të abuzojnë me dallimet në ligjet dhe politikat ndërmjet juridiksioneve, si dhe të shmanget krijimi jo vetëm në hendekun e juridiksionit, por edhe të një vrime të drejtpërdrejtë në drejtësi

Latest news
Related news