3.8 C
Skopje
Saturday, February 4, 2023

Situatë e qetë gjatë natës në veri

Situata e përgjithshme gjatë natës në kufirin Jarinjë dhe Bërnjak ka kaluar qetë dhe pa ndonjë incident.

Numër i vogël i protestuesve serbë ka qëndruar gjatë natës ne këto zona, ndërsa kamionët dhe automjetet e ndryshme të tyre po vazhdojnë të mbajnë të bllokuara rrugët për në pikat kufitare Jarinjë dhe Bërnjak në kufirin Kosovë-Serbi.

Ata po kundërshtojnë kështu vendosjen e reciprocitetit nga Kosova për targat e veturave të Serbisë.

Qytetarët të cilët vijnë nga Serbia me autobusë në territorin e Kosovës përmes pikave kufitare Jarinjë dhe Bërnjak, mund të hynë vetëm këmbë dhe kështu të vazhdojnë rrugën rreth një kilometër për shkak të barrikadave, më pastaj i presin autobusët tjerë të cilët i transportojnë nëpër destinacionet e tyre në veri, raporton Kp.

Pjesëtarë të policisë së Kosovës janë duke qëndruar pothuajse gjithandej zonës së kufirit në Jarinjë dhe Bërnjakut dhe po mbajnë situatën nën kontroll.

Latest news
Related news