29.8 C
Skopje
Tuesday, May 24, 2022

Shilegov: Të dielën zgjidhni zhvillimin e Shkupit, një pushtet lokal demokratik dhe të hapur

Shkup, 29 tetor – Kryetari aktual dhe i ardhshëm i qytetit të Shkupit Petre Shilegov qytetarëve të Shkupit u është drejtuar përmes një video-mesazh ku u bën ftesë që të dielën, më 31 tetor, të dalin masivisht dhe të votojnë.

“31 tetori, të dashur qytetarë të Shkupit, është dita kur ju vendosni se si do të jetë qyteti ynë në katër vitet e ardhshme. Ju vendosni nëse së bashku do të vazhdojmë rrugën që kemi vendosur qartë, rrugën e zhvillimit, demokracisë, sigurisë, stabilitetit dhe prioriteteve reale apo do të kthehemi në kohën e miteve, gënjeshtrave, frikës, kërcënimeve, fshehjes nga publiku dhe Abuzimi i qytetit për qëllime private. Shkupi përjetoi një ndryshim të plotë në katër vjet dhe shkoi në drejtimin e duhur. Kjo është ajo që unë ofroj në mandatin e ardhshëm, për të përfunduar atë që filluam dhe për të ndërtuar një qytet evropian dhe të pastër me transport publik modern dhe infrastrukturë cilësore. Nga ana tjetër u ofruan shumë fjalë boshe, por edhe më e rrezikshme, shumë gënjeshtra. Gënjeshtrat dhe fshehja nga ju qytetarë nuk guxojnë të jenë pjesë përbërëse e kulturës politike në Shkup. Ikja nga publiku, ikja nga debati dhe fshehja e së vërtetës është diçka që të gjithë së bashku e shkulëm në 2017. Fshehja e së vërtetës është frika e qytetarëve të vet. Fatkeqësisht, këto ditë e shohim sërish të drejtuar nga VMRO DPMNE dhe kandidati i tyre”, tha në fjalën e tij kryetari Shilegov.

Një sjellje e tillë është e papërgjegjshme ndaj jush qytetarëve të Shkupit, por edhe rrezikshëm të kujton kohën kur besoj se askush nuk dëshiron të kthehet. Me këtë ata konfirmojnë se nuk ka ndryshim në mënyrën se si duan të drejtojnë qytetin. Të dielën ju zgjidhni midis zhvillimit të Shkupit që filluam së bashku, qeverisjes së hapur dhe demokratike apo dorëzimit të Shkupit tek të njëjtët njerëz që me dekada e shkatërruan dhe punuan vetëm për interesat e tyre personale. Më 31 tetor dilni dhe zgjidhni një Shkup të fortë dhe të bashkuar, të bashkuar. “Zgjidhni progresin, zgjidhni Shkupin ku rëndësi kanë njerëzit dhe jo politika”, tha kryetari Shilegov.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img