21.8 C
Skopje
Sunday, October 2, 2022

Shilegov: Kryqëzimi në Momin Potok do të jetë gati për 18 muaj (Foto)

Shkup, 7 tetor – Duke mbikqyrur punimevt ndërtimore në kryqëzimin në Momin Potok, Kryetari i Qytetit të Shkupit Petre Shilegov sot vazhdoi prezantimin e projekteve kryesore strategjike të trafikut që deri në vitin 2024 Shkupi do të bëhet një qytet me probleme të trafikut të zgjidhura plotësisht.

  • Sot jemi në arterien kryesore të qytetit ku kalojnë 25 deri në 30,000 automjete, dhe lidh katër komuna, por edhe të çon në rrugën për në Kosovë. Ky kryqëzim që ne e mbajmë mend pas turmave të mëdha merr zgjidhjen më moderne dhe më të sofistikuar të trafikut të bërë ndonjëherë në Maqedoni në një mjedis urban, tha Shilegov në konferencën e sotme për shtyp.
  • Ne po ndërtojmë një bulevard të ngritur në 9 m. me një rrjedhje rrethore në kodrën pranë kazermës, e cila mundëson anulimin e plotë të sinjalizimit dhe lëvizjes së semaforit pa ndaluar të gjitha llojet e trafikut. Këtu, për herë të parë, do të ndërtohet një urë biçikletash, me të cilën ne vazhdojmë sipas standardit që shtigjet e çiklizmit duhet të jenë pjesë përbërëse e të gjitha zgjidhjeve të ardhshme të trafikut, theksoi Shilegov.
  • Kjo zgjidhje e trafikut mundëson zhvillimin e qytetit në pjesën e pa urbanizuar më parë, që do të thotë një lehtësim serioz i urbanizimit në zonën në qendër të qytetit. Përveç që kemi rrugë funksionale dhe transport të shpejtë, ne gjithashtu do të mbrojmë hapësirën publike të banorëve të Shkupit duke krijuar urbanizëm njerëzor, shpjegoi Shilegov.
  • Kjo zgjidhje e trafikut, së bashku me kryqëzimin në Blvd. Sllovenia, ku punimet e ndërtimit do të fillojnë së shpejti, si dhe depërtimi i Blv. Sllovenia në Vollkovë dhe Hasan Prishtina në unazën në drejtim të Kosovës, ne e zgjidhim plotësisht në afat të gjatë trafikun në këtë pjesë të qytetit, theksoi Shilegov.
  • Përveç kësaj, një aspekt shumë i rëndësishëm është se ne po zgjidhim njëkohësisht transportin publik si pjesë e urbanizimit. Transporti publik do të zhvillohet përgjatë linjës ekzistuese të trenave të qytetit, diçka që Shkupi po e merr për herë të parë. Për këtë, studimi që përgatitëm në 2018 është gati. Prej këtu, treni do të bashkohet me BRT në Stacionin Hekurudhor, shtoi Shilegov.
  • Unë nuk premtoj zgjidhje të shpejta dhe të lehta sepse nuk është as e shpejtë as e lehtë të bësh një transformim dhe modernizim të plotë të një qyteti si Shkupi. Unë premtoj zgjidhje strategjike të qëndrueshme, afatgjata, bazuar në studimet serioze që po ndërtojmë sot dhe që u shërbejnë shumë brezave të ardhshëm. Ata që premtojnë shpejt dhe lehtë, me një qasje të tillë mund të shesin vetëm ushqim të shpejtë, por kurrë nuk drejtojnë një institucion serioz si qyteti i Shkupit, aq më pak strategjikisht për të zhvilluar qytetin, përfundoi në fund të konferencës së sotme për shtyp Kryetari Shilegov.//Zhurnal.mk
DCIM\100MEDIA\DJI_0165.JPG
Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img