4.8 C
Skopje
Wednesday, November 29, 2023

Shilegov: Filluam projekte të cilat zgjidhin probleme për 50 vitet e ardhshme

Shkup, 27 shtator – Kryetari i Shkupit Petre Shilegov në konferencën e tij të parë për shtyp të fushatës zgjedhore shprehu besimin se qëllimi i përcaktuar u arrit kur në vitin 2017 ai mori besimin e qytetarëve për të ndryshuar rrjedhën në të cilën lëvizte qyteti i udhëhequr nga VMRO-DPMNE.

  • Ne kemi treguar guxim për ndryshime të mëdha, dhe në vetëm katër vjet, kemi filluar projekte që zgjidhin problemet e banorëve të Shkupit për 50 vitet e ardhshme, theksoi Shilegov me këtë rast.
  • Nga qyteti më i ndotur në botë, Shkupi ka zvogëluar në mënyrë drastike ndotjen në 4 vjet. Analizat tregojnë se nga viti në vit ne thithim ajër më të pastër, por ka ende punë për të bërë. Në një kohë të shkurtër pastruam të gjitha deponitë brenda GUP dhe i kthyem në parqe. Përmes mbështetjes së fortë financiare për qytetarët, ne zëvendësuam koftoret e vjetra me kondicionerë inverter. Në vetëm katër vjet, të gjitha shkollat ​​e mesme janë rinovuar dhe ka nga një pastrues ajri në çdo klasë për studentët. Sot, Shkupi investon çdo qindarkë në një të ardhme të shëndetshme për fëmijët tanë, shton Shilegov.

Në vazhdim kryetari Shilegov theksoi se historia e re e Shkupit është një histori e një qyteti njerëzor. Një qytet që investon në qytetarët e tij dhe i inkurajon ata të jetojnë një jetë të shëndetshme. Ofrohet mbështetje për mbi 15,000 qytetarë për të blerë dhe ngasur biçikleta. Shkupi është qyteti i “Lajkës”, qyteti i vetëm në Evropë me ndërmarrje publike për trajtimin njerëzor të kafshëve të rrugës. Ai gjithashtu kujtoi fotografitë e tmerrit nga Vardarishte që janë tashmë në të kaluarën. Shkupi është krenar për kopshtin zoologjik të bukur sipas standardeve evropiane, parqet e reja dhe Kejin e pastër që është lënë pas dore për dekada të tëra. Shkupi po bëhet një qytet i sportit, me shtigje të reja për vrapim, skejt pista, shtigje çiklizmi në Vodno dhe një park adrenaline.

  • Historia e re e Shkupit është një histori për një qytet që më në fund u zgjua nga gri dhe u bë një qytet i kulturës. Salla e re Universale po ndërtohet, organizohen ngjarje moderne. Shkupi nuk është më një qytet kitsch, theksoi Shilegov.
  • Ndërtimet me cilësi të dobët dhe projektet e lira janë një gjë e së kaluarës. Sot në Shkup kemi autobusë modernë me cilësi të lartë, katër bulevarde të reja të ndërtuara dhe 40 rrugë kryesore të rinovuara plotësisht sipas standardeve më moderne. Ne rindërtuam plotësisht infrastrukturën në Qendrën Klinike dhe ndihmuam shëndetin tonë. Sot në Shkup, për herë të parë pas disa dekadave, po ndërtohen dy ura të reja në të njëjtën kohë, shpjegon Shilegov.
  • Për mua, njerëzit janë gjithmonë përpara politikës. Kjo është politika ime, një politikë që dëgjon, një politikë që simpatizon, një politikë që është vetëm një mjet për krijimin e kushteve për një jetë dinjitoze për secilin nga bashkëqytetarët tanë. Është një politikë që ndërton, një politikë që bashkon, një politikë që e udhëheq Shkupin në shoqërinë e qyteteve më të zhvilluara në Evropë. Politika ime ka një qëllim të qartë – infrastrukturën moderne të Shkupit, krijimin e kushteve për vende të reja pune, Shkupin ku të rinjtë do të krijojnë familje. Shkupi ku të gjithë do të vijnë me kënaqësi, Shkupi i gjelbër me njerëz të buzëqeshur, të kënaqur dhe të lumtur. Kjo është një histori tjetër për qytetin tonë, përfundoi Shilegov.

Në fund të fjalimit të tij, Shilegov kërkoi mbështetjen e qytetarëve, duke theksuar se “në këto zgjedhje ne vendosim nëse duam që kjo histori të vazhdojë. A duam të përfundojmë atë që kemi filluar dhe për katër vitet e ardhshme që vizioni ynë i përbashkët të realizohet plotësisht. Le të përfundojmë atë që filluam me guxim. Le ta shohim Shkupin me transport publik modern dhe zonën më të madhe për këmbësorë në qendër të qytetit nga të gjitha qytetet evropiane.

Të ketë një infrastrukturë biçikletash të lidhur plotësisht dhe transport të shpejtë ekologjik. Le të vazhdojmë të jetojmë në një qytet njerëzor që investon në shëndetin e qytetarëve, gjelbërimin, parqet dhe kujdeset për kafshët. Për të pasur një qytet që, përmes mbështetjes financiare, kujdeset për të gjithë qytetarët e tij dhe i kthen paratë aty ku është më e nevojshme.”

  • Ju ftoj të bashkoheni me mua për të ecur përpara së bashku! Ne kemi treguar se ne mund dhe mundemi edhe në kushtet e një pandemie botërore Shkupi të shkojë në drejtimin e duhur. Ne nuk duhet të ndalemi tani. Unë besoj në ju dhe besoj se ju do të njihni dhe mbështesni vizionin tonë dhe do të më ndihmoni ta arrij atë së bashku, tha Shilegov në konferencën e tij të parë për shtyp të fushatës.
Marketing
Related news