9.8 C
Skopje
Friday, December 9, 2022

Shënim qendror i Ditëve evropiane të trashëgimisë kulturore

Shkup, 22 shtator – Prej sot deri më 28 shtator do të mbahet shënimi i Ditëve evropiane të trashëgimisë kulturore. Temë e edicionit të sivjetmë, i cili është pranuar nëpër tërë Evropën është “Trashëgimia inkluzive”.

Në kuadër të manifestimit, sot në mesditë në Muzeun e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të hapet ekspozita “Trashëgimia jomateriale kulturore e Sllovenisë në dritën e konventës së UNESKO-s”.

Ekspozita realizohet në bashkëpunim me Muzeun etnografik slloven nga Lubjana. Autorë të ekspozitës janë dr.Nena Zhidov dhe mr.Anja Jerin.

Në Hamain e Daut Pashës do të realizohet “Vendosja e përhershme e Galerisë kombëtare-postulai për rritjen e kulturës maqedonase (1951-2021)”, ndërsa më 28 shtator do të mbahet punëtori edukative “70 vjet nga vendosja e parë kombëtare” (1951-2021) me fëmijë boshnjakë, me rastin e Ditës ndërkombëtare të boshnjakëve.

Sipas organizatorëve, Ditët evropiane të trashëgimisë kulturore paraqesin ngjarje më të gjerë të pranuar pjesëmarrëse që e ndajnë qytetarët e Evropës.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img