34.8 C
Skopje
Tuesday, July 5, 2022

Shekerinska në Vermont në takime me kreun politik-ushtarak të shtetit dhe të Gardës kombëtare

Shkup, 20 shtator – Ministrja e Mbrojtjes Radmila Shekerinska prej sot po qëndron në shtetin federal amerikan Vermont pasi pati takime në Pentagon me sekretarin e Mbrojtjes Lojd Ostin dhe me bashkëpunëtorët e tij të ngushtë – nënsekretarin Kolin Kal dhe ndihmës sekretaren Lora Kuper, si dhe në Departamentin amerikan të shtetit me deputetin e ri për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Eskobar.

“Shekerinska në Vermont do të takohet me zëvendësguvernatoren Moli Grej, ndërsa do ta vizitojë edhe bazën e gardës së aviacionit kombëtar ku do të diskutojnë me nikoqirët e tyre në lidhje me aktivitetet e ardhshme në bashkëpunimin e Ushtrisë me Gardën Kombëtare të Vermontit. Ministrja gjithashtu do të vizitojë fushën e planifikimit dhe operacioneve të shtetit dhe do të marrë pjesë në një konferencë në Qendrën e Operacioneve Emergjente, ku do të informohet se si gjendja e Vermontit merret me fatkeqësitë natyrore dhe katastrofat, duke i përfshirë edhe zjarret”, kumtoi Ministria e Mbrojtjes.

Shekerinska në Vermont do të ketë edhe konferencë për shtyp së bashku me nikoqirët, e cila do të dedikohet në bashkëpunimin afatgjatë të dy shteteve dhe dy armatave.

Nikoqir i vizitës është komandanti i gardës kombëtare të Vermontit, gjeneral-majori Gregori Najt, i cili e ka mbështetur delegacionin e Maqedonisë së Veriut edhe në Uashington. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img