15.8 C
Skopje
Thursday, February 29, 2024

Shangai nis administrimin e vaksinës njëdozëshe kundër COVID-19

Shangai ka filluar administrimin e një vaksine njëdozëshe kundër COVID-19 të kompanisë kineze “CanSino Biologics”, njoftuan autoritetet lokale të shëndetit.

Fushata e vaksinimit nisi më 13 maj. Nga e hëna, qyteti kishte vaksinuar 23,154 njerëz në nëntë rrethe, sipas Qendrës komunale të Parandalimit dhe Kontrollit të Sëmundjeve.

Ndryshe nga tre llojet e vaksinave inaktive të përdorura më parë në qytet, vaksina rekombinante COVID-19 (të bazuar në vektorin adenoviral: adenovirus tip-5) përdor teknika të ndryshme prodhimi, të cilat rezultuan në doza të ndryshme të kërkuara, tha qendra.

Marketing
Related news