19.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Rritje me 19% e prodhimit të robotëve industrialë në vitin 2020

Prodhimi i robotëve industrialë në Kinë u rrit3 me 19.1% gjatë vitit 2020, sipas të dhënave zyrtare të lëshuara nga Ministria kineze e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit. Rritja tregon një përshpejtim të rimëkëmbjes së tregut dhe modernizimin inteligjent të kompanive, shkruan “Xinhua”.

Vitin e kaluar, kompanitë industriale të prodhimit të robotëve përjetuan një rritje prej 6% nga viti në vit në të ardhurat operative. Tregu i robotëve të shërbimit gjithashtu performoi mirë.

Në fakt, të ardhurat operative të kompanive në sektorin e monitoruar nga ministria arritën në 10.31 miliardë juanë (rreth 1.6 miliardë dollarë) në vitin 2020, me 31.3% me bazë vjetore.

Marketing
Related news