15.8 C
Skopje
Wednesday, October 5, 2022

RMV, u regjistruan 406 raste të reja me kovid dhe 18 viktima

Maqedonia e Veriut sot regjistroi edhe 406 raste të reja me Covid – 19, nga 3 149 testimet e bëra. Ministra i Shëndetësisë informoi se, gjatë 24 orët e fundit janë shënuar 18 raste të vdekjes nga Covid – 19, ndërsa janë shëruar 387 pacientë.

Në Shkup ndërruan jetë gjashtë persona (63, 71, 72, 75, 81 dhe 85v), dy nga Manastiri (63 dhe 80v), një nga Shtipi (69), Kratova (71), Strumica (57) dhe Ohri (55). Ministria raportoi që edhe gjashtë vdekje janë regjistruar për periudhën nga 8 shtatorit deri 3 tetor, me moshë nga 59 deri 89 vjeç: katër nga Shkupi, një nga Tetova dhe Strumica.

Rastet e reja:

 • Shkup – 184,
 • Kumanovë – 31,
 • Shtip – 23,
 • Veles – 19,
 • Manastir – 17,
 • Kavadarci – 13,
 • Sveti Nikolla 12
 • Kriva Pallanka – 12
 • Prilep 11
 • Gjevgjeli – 11,
 • Koçani – 10,
 • Strumica – 9,
 • Kratova – 7,
 • Tetova, 6
 • Ohri 6
 • Struga – 6,
 • Vinica – 5,
 • Demir Hisar – 4,
 • Gostivar, 3
 • Negotina, 3
 • Radovish 3
 • Makedonska Kamenica – 3,
 • Dellçevë 2
 • Probistip – 2,
 • Kërçova, 1
 • Resnja, 1
 • Dibra 1
 • Valandova – 1

Pacientët e shëruar:

 • Shkupi – 223,
 • Ohri – 48,
 • Kumanova – 23,
 • Struga – 13,
 • Kavadarci 11
 • Strumica – 11,
 • Manastiri – 10,
 • Radovish – 6,
 • Kriva Pallanka 5
 • Tetova – 5,
 • Velesi, 4
 • Gjevgjelia 4
 • Kërçovë – 4,
 • Shtip 3
 • Gostivar – 3,
 • Prilep, 2
 • Koçan, 2
 • Negotina 2
 • Makedonska Kamenica – 2,
 • Sveti Nikolla, 1
 • Vinica, 1
 • Dellçevë, 1
 • Probishtip, 1
 • Resnjë 1
 • Makedonski Brod – 1

Rastet aktive:

Shkup 84283, Aktiv 5217
Kumanova 11586, Aktive 961
Tetovë 10849, Aktive 836
Prilep 9100, Aktiv 285
Gostivar 7965, Aktiv 410
Manastir 7143, Aktiv 245
Veles 6309, Aktiv 330
Ohër 5992, Aktiv 300
Kavadarci 5984, Aktiv 209
Shtip 5793, Aktiv 234
Strumica 5766, Aktive 227
Kërçovë 3991, Aktive 353
Struga 3802, Aktiv 110
Koçani 3316, Aktiv 170
Gjevgjeli 2440, Aktiv 88
Negotina 2324, Aktiv 36
Sveti Nikolla 1925, Aktive 108
Resnja 1543, Aktiv 71
Radovish 1534, Aktiv 75
Kriva Pallankë 1463, Aktive 105
Dibër 1451, Aktiv 66
Berova 1210, Aktiv 16
Dellçeva 1126, Aktiv 63
Vinica 1044, Aktive 48
Probishtip 925, Aktiv 35
Vallandova 825, Aktiv 21
Kratova 590, Aktiv 64
Bogdanci 555, Aktiv 21
Krushevë 529, Aktiv 21
Makedonski Brod 473, Aktive 28
Demir Hisar 450, Aktiv 33
Demir Kapija 411, Aktive 4
Pehçeva 314, Aktiv 4
Makedonska Kamenica 307, Aktive 24
Dojran 140, Aktiv 1

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Covid – 19 që nga fillimi i pandemisë ka shkuar në 193.458, numri i pacientëve të shëruar në 175.881, i të vdekurve në 6.758, ndërsa momentalisht ka 10.819 raste aktive. Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.308.188 testime për Covid – 19.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img