14.3 C
Skopje
Wednesday, May 25, 2022

Rihapet gara për ndërtimin e aeroportit të Sarandës

Është rihapur gara për ndërtimin e Aeroportit të Sarandës.

Lajmin e ka bërë të ditur vetë Agjencia e Prokurimeve Publike e cila ka prezantuar edhe ofertat që do të priten deri në 26 nëntor të këtij viti.

Ndërtimi i aeroportit të Sarandës është parashikuar edhe në projektbuxhetin për vitin 2022.

Kohëzgjatja e PPP do të jetë 35 vite dhe ka një vlerë prej 4 miliard e 290 milion lekë ose 34.3 mln euro. Ky aeroport parashikohet të presë rreth 130 mijë pasagjerë/ në vit ose 300 pasagjerëve në orë. Kryesisht operimi i tij do të jetë për arsye turistike.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img