14.8 C
Skopje
Thursday, May 26, 2022

Regjistrohen 436 raste të reja me Kovid-19, shtatë të vdekur, 321 pacientë të shëruar

Shkup, 28 tetor – Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 2.732 teste, ndërsa janë regjistruar 436 raste të reja me Kovid-19: Shkup – 203, Manastir – 24, Kumanovë dhe Kavadar – 22, Veles dhe Shtip – 21, Prilep – 19, Koçan – 16, Tetovë – 12, Probishtip – 9, Ohër – 8, Negotinë dhe Shën Nikollë – nga 6, Kërçovë, Kriva Pallankë dhe Dellçevë – 5, Strumicë dhe Berovë – 4, Gjevgjeli, Kratovë dhe Dojran – 3, Gostivari, Radovish, Resnjë, Vinicë, Vallandovë dhe Demir Hisar – 2, Strugë, Krushevë dhe Kamenica Makedonska Kamenicë nga 1.

Gjatë 24 orëve të kaluara janë regjistruar shtatë të vdekur prej të cilëve tre nga Shkupi (66,69 dhe 86 vjet) dhe nga një person i vdekur nga Kavadari (79 vjet), Ohri (76 vjet), Demir Hisari (17 vjet) dhe Shtipi (73 vjet). Nga personat e regjistruar të gjithë kanë ndërruar jetë në spital, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Janë regjistruar 321 të shëruar nga: Shkupi – 145, Kumanova – 32, Shtipi dhe Prilepi – 20, Velesi – 17, Koçani – 14, Kavadari – 12, Manastiri – 9, Kriva Pallanka – 8, Strumica – 6, Kërçova dhe Gjevgjelia – nga 5, Tetova dhe Kratova – nga 4, Probishtipi – 3, Shën Nikolla, Gostivari, Resnja, Vinica, Krusheva, Dibra dhe Bogdanci – nga 2, Radovishi, Vallandova dhe Demir Hisari – nga 1.

Në mënyrë plotësuese, sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë Kovid-19 nga “Termini Im”, janë regjistruar katër persona të vdekur me datë të vdekjes prej 01.09.2021 deri 22.10.2021. Janë regjistruar dy persona të vdekur nga Gostivari dhe nga një person i vdekur nga Koçani dhe Kërçova në moshën prej 55 deri 86 vjet, prej të cilëve dy kanë ndërruar jetë në spital, ndërsa dy në shtëpi.

Janë kryer 2732 testime përmes: ISHP-258, QSHP Shkup-77, QSHP Manastir-50, QSHP Prilep-29,
QSHP Tetovë-52, QSHP Kumanovë-49, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laborator Kozle-19, KU Pulmologji me Alergologji -0, SPQ 8 Shtatori – 0, Instituti i Mikrobiologjisë- 160, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -55, Avicenna-132, Biotek-129, Sistina-59, laboratori Laor-71, Sinlab-8, Remedika-16, Fertiliti-36, Genea-9, Nikob lab-258, VFV Medical- 21, Eli Medica-31, Royal Medica-15, Spectra-MM-6, Rapid Lab – 0, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 1,192.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.375.566 teste për Kovid-19. Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve në vend që nga fillimi i epidemisë është 201.292, numri i pacientëve të shëruar është 187.695,, i të vdekurve është 7.098, ndërsa i rasteve aktive është 6.499.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:

Shkup 88111, Aktivë 3258
Kumanovë 12217, Aktivë 445
Tetovë 10992, Aktivë 127
Prilep 9427, Aktivë 256
Gostivar 8000, Aktivë 23
Manastir 7402, Aktivë 231
Veles 6760, Aktivë 332
Kavadar 6249, Aktivë 220
Ohër 6150, Aktivë 199
Shtip 6122, Aktivë 207
Strumicë 5905, Aktivë 134
Kërçovë 4089, Aktivë 69
Strugë 3839, Aktivë 43
Koçan 3546, Aktivë 177
Gjevgjeli 2546, Aktivë 82
Negotinë 2377, Aktivë 45
Shën Nikollë 2003, Aktivë 82
Kriva Pallankë 1621, Aktivë 137
Radovish 1590, Aktivë 46
Resnjë 1585, Aktivë 43
Dibër 1453, Aktivë 3
Berovë 1237, Aktivë 25
Dellçevë 1158, Aktivë 38
Vinicë 1086, Aktivë 35
Probishtip 1007, Aktivë 60
Vallandovë 852, Aktivë 24
Kratovë 642, Aktivë 31
Bogdanc 584, Aktivë 25
Krushevë 547, Aktivë 14
Demir Hisar 483, Aktivë 34
Makedonski Brod 477, Aktivë 2
Demir Kapia 410, Aktivë 1
Makedonska Kamenicë 357, Aktivë 41
Pehçevë 320, Aktivë 4
Dojran 148, Aktivë 6.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img