15.8 C
Skopje
Wednesday, October 5, 2022

Regjistrohen 399 raste të reja me Kovid-19, 17 viktima dhe 1.348 të shëruar

Shkup, 5 tetor – Konform të dhënave të Institutit për Shëndet Publik (ISHP) në 24 orët e fundit janë bërë gjithsej 3.337 testime, ndërsa janë regjistruar 399 raste të reja me Kovid-19: Shkup 197, Kumanovë – 49, Tetovë – 15, Koçan – 14, Manastir – 13, Kavadar – 11, Veles dhe Kriva Pallanka – 10, Strumicë – 8, Shtip, Kërçovë, Gjevgjeli dhe Kratovë – 6, Resnjë, Radovish, Probishtip dhe Vallandovë – 5, Prilep – 4, Gostivar, Ohër, Bogdanci dhe Makedonska Kamenicë – 3, Negotinë, Sveti Nikollë dhe Vinicë – nga 2, Strugë, Dibër, Berovë, Makedonski Brod, Demir Hisar dhe Pehçevë – nga 1.

Gjatë 24 orëve të fundit kanë ndërruar jetë 17 persona nga të cilët tetë nga Shkupi (59, 65, 68, 70, 72, 80, 83 dhe 86 vj.), katër nga Kumanova (64, 69, 71 dhe 79) dhe nga një viktimë nga Ohri (93vj.), Radovish (72), Strumicë (87), Manastir (90) dhe Gostivar (63). Nga viktimat e raportuara, 16 kanë vdekur në kushte spitalore dhe një në kushte shtëpiake, njofton ministria e Shëndetësisë.

Janë regjistruar 1,348 pacientë të shëruar nga: Shkupi – 419, Struga – 196, Ohri – 144, Kumanova – 87, Tetova – 71, Kërçova – 45, Strumicë – 43, Gostivar dhe Dibër – nga 42, Velesi – 41, Prilep – 37, Kavadar – 34, Manastir – 26, Shtip dhe Sveti Nikollë – 16, Resnjë – 14, Radovish – 13, Koçan dhe Gjevgjeli – nga 11, Vinicë – 8, Kratovë dhe Dellçevë – 6, Vallandovë – 5, Probishtip dhe Negotinë – 3, Berovë dhe Demir Hisar – 2, Kriva Pallankë, Makedonska Kamenicë, Makedonski Brod, Krushevë dhe Demir Kapi – nga 1.

Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë të Kovid-19 nga “Termi im” janë raportuar edhe katër persona të tjerë të vdekur me datë nga 24.09.2021 deri në 30.09.2021. Viktimat nga një   person i vdekur janë nga Shkupi, Tetova, Velesi dhe Ohri të moshës 63 deri në 81 vjeç. Nga personat e raportuar, tre kanë vdekur në kushte spitalore dhe një në kushte shtëpiake.

Janë kryer 3,337 teste përmes: ISHP-300, QSHP Shkup-61, QSHP Manastir-47, QSHP Prilep-29, QSHP Tetovë-42, QSHP Kumanovë-56, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-1, Spitali laboratorik Kozle-21, KU Pulmologji me alergologji-0, SPQ “8 Shtatori”-0, Instituti i Mikrobiologjisë-1, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -77, Avicena-159, Biotek-230, Sistinë-70, Laboratori Laor -137, Sinlab-53, Remedika-28, Fertilitet-31, Genea-8, Laboratori Nikob-378, VFV Medikal-37, Eli Medika-57, Rojal Medika -17, Spektra-MM-2, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 1,495.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1,305,039 teste të Kovid-19 janë. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 193,052, numri i pacientëve të shëruar 175,496, numri i viktimave 6,740, ndërsa numri i rasteve aktive është 10,816.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin shpërndarja nëpër qytete është si vjon:

Shkup 84099, aktiv 5265

Kumanovë 11555, aktiv 953

Tetovë 10843, aktiv 835

Prilep 9089, aktiv 276

Gostivar 7962, aktiv 410

Manastir 7126, aktiv 240

Veles 6290, aktiv 315

Ohër 5986, aktiv 343

Kavadar 5971, aktiv 207

Shtip 5770, aktiv 215

Strumicë 5757, aktiv 231

Kërçovë 3990, aktiv 356

Strugë 3796, aktiv 117

Koçan 3306, aktiv 162

Gjevgjeli 2429, aktiv 81

Negotinë 2321, aktiv 35

Sveti Nikollë 1913, aktiv 97

Resnjë 1542, aktiv 71

Radovish 1531, aktiv 78

Kriva Pallankë 1451, aktiv 98

Dibër 1450, aktiv 65

Berovë 1210, aktiv 16

Dellçevë 1124, aktiv 62

Vinicë 1039, aktiv 44

Probishtip 923, aktiv 34

Vallandovë 824, aktiv 20

Kratovë 583, aktiv 58

Bogdanci 555, aktiv 21

Krushevë 529, aktiv 21

Makedonski Brod 473, aktiv 29

Demir Hisar 446, aktiv 29

Demir Kapi 411, aktiv 4

Pehçevë 314, aktiv 4

Makedonska Kamenicë 304, aktiv 23

Dojran 140, aktiv 1.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img