9.8 C
Skopje
Friday, December 9, 2022

Regjistrohen 336 raste të reja me Kovid-19, 17 të vdekur dhe 222 pacientë të shëruar

Shkup, 26 shtator 2021 (MIA) – Në 24 orët e fundit nga 3.425  testimet e bëra janë regjistruar 336 raste të reja me Kovid-19,  kanë vdekur 17 persona, prej të cilëve gjysma janë nga Shkupi dhe Kumanova dhe janë shëruar 222 pacientë, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë, duke iu referuar të dhënave nga Instituti për Shëndet Publik.

Nga 336 rastet e reja nga Shkupi janë 169, Velesi dhe Strumica  – nga 21, Kumanova – 17, Ohri dhe Kavadari – nga 15, Manastiri – 14, Shtipi – 13, Koçani – 11, Sveti Nikolla – 10, Prilepi – 6, Tetova – 4, Kërçova, Gjevgjelia dhe Kriva Pallanka – nga 3, Vinica, Kratova dhe Makedonski Brodi – nga 2, Struga, Radovishi, Dibra, Berova dhe Demir Hisari – nga 1.

Nga 17 personat e vdekur, pesë janë nga Shkupi (85, 81, 67, 59 dhe 56) dhe Kumanova (82, 72, 70, 67 dhe 57), dy persona të vdekur nga Ohri (89 dhe 38) dhe nga një nga Shtipi (68), Velesi (88), Resnja (74), Radovishi (79)  dhe Vallandova (81).

Të gjithë personat e paraqitur kanë vdekur në kushte spitalore.

Në mënyrë shtesë, sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë Kovid-19 nga Termini Im, nuk janë raportuar persona të vdekur.

Nga 222 pacientë të shëruar,  nga Shkupi janë 118, Shtipi – 14, Kavadari – 12, Manastiri – 11, Prilepi – 10, Kërçova – 9, Velesi – 8, Koçani – 6, Gjevgjelia dhe Resnja – nga 5, Kratova dhe Radovishi – nga 4, Negotina dhe Probishtipi – nga 3, Sveti Nikolla, Kriva Pallanka, Vinica dhe Gostivari – nga 2, Tetova dhe Dellçeva – nga 1.

Janë kryer 3.425 teste përmes: ISHP-191, QSHP Shkup-29, QSHP Manastir-91, QSHP Prilep-51, QSHP Tetovë-51, QSHP Kumanovë-33, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-4, Spitali laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji-0, SPQ “8 Shtatori”-0, Instituti i Mikrobiologjisë-311, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -87, Avicena-176, Biotek-175, Sistina-63, Laboratori Lab -199, Sinlab-12, Remedika-0, Fertilitet-46, Genea-5, Laboratori Nikob-384, VFV Medikal-34, Eli Medika-49, Rojal Medika-25, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë)-gjithsej 1.413.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.277.428  testime për Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostifikuar me KOVID në vend nga fillimi i epidemisë është 189.887 numri i pacientëve të shëruar është 170.956, i të vdekurve është 6.594, ndërsa numri i rasteve aktive arrin 12.337.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndajrja sipas qyteteve është kjo:

Shkup 82529, aktivë 5735
Kumanovë 11247, aktivë 979
Tetovë 10796, aktivë 948
Prilep 8995, aktivë 300
Gostivar 7947, aktivë 488
Manastir 7044, aktivë 287
Veles 6151, aktivë 324
Ohër 5906, aktivë 515
Kavadar 5844, aktivë 225
Strumicë 5693, aktivë 331
Shtip 5660, aktivë 248
Kërçovë 3934, aktivë 411
Strugë 3774, aktivë 365
Koçan 3206, aktivë 144
Gjevgjeli 2392, aktivë 83
Negotinë 2305, aktivë 38
Sveti Nikollë 1872, aktivë 119
Resnjë 1527, aktivë 96
Radovish 1501, aktivë 97
Dibër 1447, aktivë 124
Kriva Pallankë 1398, aktivë 86
Berovë 1207, aktivë 34
Dellçevë 1115, aktivë 67
Vinicë 1022, aktivë 52
Probishtip 907, aktivë 43
Vallandovë 806, aktivë 36
Bogdanc 544, aktivë 11
Kratovë 551, aktivë 55
Krushevë 518, aktivë 14
Makedonski Brod 465, aktivë 30
Demir Hisar 432, aktivë 20
Demir Kapi 409, aktivë 7
Pehçevë 310, aktivë 5
Makedonska Kamenicë 294, aktivë 19
Dojran 139, aktivë 1.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img