14.8 C
Skopje
Tuesday, September 27, 2022

R.Kelly shpallet fajtor për abuzim seksual, mund të përballet me një dënim prej 10 vjet burgim

R.Kelly është shpallur fajtor për të nëntë akuzat e tij për trafikim dhe abuzim seksual.

Prokurori amerikan për Qarkun Lindor të New Yorkut konfirmoi dënimin përmes një postimi në Twitter.

“R.Kelly është dënuar për abuzim nga një juri federale në Brooklyn”, thuhet në deklaratë.

R.Kelly (Foto: Nam Y. Huh, File)

“R.Kelly u shpall fajtor për të gjitha akuzat”, vazhdon më tej deklarata.

Diskutimet fillimisht nisën të premten në një gjykatë federale në Brooklyn, New York.

Këngëtari i R&B, 54-vjeç, po përballej me një akuzë për shantazhe, përfshirë 14 akte të fshehta të shfrytëzimit seksual të një fëmije, rrëmbim, ryshfet dhe akuza për trafikim seksual.

Prokurorët thonë se provat e tyre dëshmojnë se Kelly me ndihmën e disa anëtarëve besnikë të rrethit të tij, ka përdorur taktikat nga “the predator playbook” për të shfrytëzuar seksualisht viktimat e tij.

Akuzuesit pretenduan se ata gjithashtu ishin urdhëruar të nënshkruanin formularë mos zbulimi dhe iu nënshtruan kërcënimeve dhe dënimeve të tilla si goditjet me dhunë nëse shkelin atë që një i referohej si “rregullat e Robit”.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img