24.8 C
Skopje
Monday, September 25, 2023

QUINT-i kërkon nga zbatimin e vendimit për regjistrimin e tokës së Manastirit të Deçanit

Shefat e Misionit të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara mbajnë shënim dhe mirëpresin deklaratën unanime të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës në 24 shtator lidhur me mos zbatimin e vendimeve paraprake të saj, përfshirë 2016 vendim për regjistrimin e tokës së Manastirit të Deçanit.

“Është e shqetësuar se Gjykata Kushtetuese e Kosovës është e detyruar t’i rikujtojë institucioneve ekzekutive që të garantojnë dhe zbatojnë sundimin e ligjit në këto raste të tejdukshme”, thuhet në komunikatën e lëshuar nga ky takim, të postuar në faqen zyrtare të Ambasadës Amerikane, përcjell Telegrafi.

“Siç u vu re në deklaratën tonë të Kuintit të 19 majit, respektimi i shtetit të së drejtës është detyrim për të gjitha qeveritë. Inkurajojmë fuqimisht Qeverinë e Kosovës që të procedojë pa vonesë të plotë në zbatimin e plotë të regjistrimit ligjor të tokës së Manastirit Deçani, në përputhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese”.

“Mbështetja e Kosovës për sundimin e ligjit dhe gjyqësorin e pavarur parashikohet në zbatimin e plotë dhe të barabartë të gjitha vendimet e Gjykatës, pavarësisht mospajtimeve politike”, thuhet në komunikatë.

Gjykata Kushtetuese në vendimin e saj ka konstatuar se ka moszbatim të vendimeve të Gjykatës lidhur me çështjen e Manastirit të Deçanit dhe atë të Kuvendit Komunal të Prizrenit.

Kushtetuta e Kosovës përcakton se vendimet e Gjykatës Kushtetuese janë të detyrueshme për gjyqësorin si dhe për të gjithë personat dhe institucionet e Republikës së Kosovës. 

Marketing
Related news