13.8 C
Skopje
Sunday, February 25, 2024

QMK me rekomandim për masa parandaluese për shkak të paralajmërimeve për mot të ligë

Shkup, 18 korrik – Qendra për menaxhim me krizave (QMK) ka rekomanduar dhe apeluar për masa parandaluese për reshje të rrëmbyeshme, erë të përforcuar, bubullima dhe shkarkime elektrike në ditët e ardhshme.

“Për shkak të paralajmërimeve për mot të ligë dhe shira të rrëmbyeshëm, Qendra për menaxhim me kriza (QMK), përmes qendrave të saj rajonale, u dërgoi një tregues të nevojës për të marrë masa parandaluese te kryetarët e bashkive dhe personat e kontaktit në të gjitha rajonet e vendit, të cilët në ngjarje të tilla , në këmbim, informoni qendrën rajonale, gjegjësisht QMK, për ngjarjet e mundshme në lidhje me stuhitë dhe përrenjtë brenda kornizës së informacionit dhe koordinimit të përbashkët, si në rajon dhe në vend”, qëndron në postimin në faqen e Fejsbukut të QMK-së.

Përveç nevojës për parandalim për shkak të stuhisë së njoftuar me reshje të rrëmbyeshme dhe erë, QMK u bën thirrje entiteteve nga Sistemi për menaxhim me kriza për sjellje personale parandaluese civile gjatë dhe pas stuhisë në rajone të caktuara lokale.

“Konkretisht, përveç rekomandimit për kryetarët e bashkive dhe subjektet në Sistemin për menaxhim me kriza për të marrë masa parandaluese, është e pashmangshme të apelohet tek të gjithë qytetarët që të mos lëvizin përgjatë shtretërve të lumenjve dhe përroskave (gjatë dhe pas stuhive lokale), për shkak të shpejtë dhe të shpejtë të mundshëm përrenj të papritur, për të qëndruar dhe për tu strehuar në zona që janë në një nivel më të ulët dhe mund të përmbyten dhe natyrisht, në rast stuhie dhe shkarkimesh elektrike rekomandohet të jeni më të kujdesshëm – të mos qëndroni jashtë dhe nën pemë të vetmuara”, theksojnë nga QMK.

Orienton në parashikimin e HPHM për këtë pasdite dhe motin e paralajmëruar të ndryshueshëm me vranësira dhe të paqëndrueshme me shi të rrëmbyeshëm, shtrëngata dhe erë të fortë. Në nivel lokal, proceset do të jenë më intensive në formën e stuhive me shi më të rrëmbyeshëm, shkarkime të shpeshta elektrike, erëra të forta, mbi 70 kilometra në orë dhe kushte për paraqitjen e breshrit.

Marketing
Related news