0.8 C
Skopje
Sunday, November 27, 2022

Pse Danella Arsovska ka nevojë për “sigurim fizik”?

Shkup, 27 shtator – Mënyra me të cilën kemi qenë dëshmitarë ditët e fundit që kandidatja për kryetare të Qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, e mbështetur nga VMRO-DPMNE, është e rrethuar me siguri masive dhe truproja, ngritë shumë pyetje.

Pse Danela Arsovska është kaq e frikësuar apo e pasigurtë në lidhje me sigurinë për tu mbrojtur, dhe qytetarët të mos kenë mundësinë t’i afrohen asaj, ose t’i shtyjnë gazetarët në ngjarje publike?

Së fundmi, çfarë përshtypje lë kandidati për kryetar të Qytetit të Shkupit, kur në një ngjarje siç është nënshkrimi i Kodit të Zgjedhjeve të Drejta, në qendër të qytetit, në ambientet e Qytetit të Shkupit, ka nevojë të përdorni siguri masive? Pse të ndërhyni me gazetarët në kryerjen e detyrave të tyre profesionale? Nga kush dhe nga çfarë duhet truprojat t’a mbrojnë Danelën kudo?

Pozita e kryetarit është më afër qytetarëve. Kryetari i bashkisë si politikan është i pari në rrethin e politikanëve të cilët duhet të jenë të arritshëm dhe të drejtpërdrejtë me qytetarët dhe të punojnë drejtpërdrejt për përfitimin e tyre. Pra, pse dikush ka nevojë të rrethohet nga siguria masive dhe truproja?

Incidenti i javës së kaluar me truprojat e Danela Arsovska ngre shumë çështje të tjera serioze që qytetarët duhet t’i kenë parasysh kur vendosin se kujt do të votojnë më 17 tetor.

Transparenca dhe qasja e politikanëve janë një nga karakteristikat kryesore që të gjithë politikanët duhet të praktikojnë çdo ditë. Komunikimi me qytetarët dhe disponueshmëria e politikanëve lokalë janë vlerat kryesore për politikanët të cilët duhet të kujdesen për mjedisin tonë paqësor në të cilin jetojmë dhe punojmë. Ata duhet të jenë përparësia e tyre kryesore, duke mos punësuar sigurim dhe truproje për t’i “mbrojtur” ose për t’i bërë ata një klasë të privilegjuar.

Nga të gjithë kryebashkiakët aktualë, asnjë ditë nuk përdor “truprojë” ose siguri personale. A ka frikë kandidatja Danela Arsovska nga qytetarët, nga ata votën e të cilëve ajo kërkon dhe dëshiron të bëhet kryetare, kështu që truprojat duhet ta ruajnë atë, ekjo gjithnjë e më shumë lindë komente dhe pyetje nga analistët politik dhe qytetarët.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img