2.8 C
Skopje
Sunday, November 28, 2021

Propozim ligji për Akademi të gjyqtarëve dhe prokurorëve publik para Komisionit për sistem politik

Shkup, 20 shtator – Komisioni kuvendor për sistem politik dhe marrëdhënie mes bashkësive sot do ta mbajë seancë për propozim ligjin për Akademi të gjyqtarëve dhe prokurorëve publik, në lexim të parë.

Ministria e Drejtësisë në elaborimin për nevojën e mbajtjes së ligjit, që miratohet me flamur evropian, thekson se del nga nevoja për reformë në gjyqësi, të projektuar në Strategjinë për reforma në sektorin e jurisprudencës, qëllimi strategjik i Republikës së Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në BE dhe nevojën për realizimin e detyrimeve të marra për zbatimin e reformave efikase dhe të vazhdueshme në gjyqësi të bazuara në standarde evropiane.

Qëllimi kryesor i Qeverisë për anëtarësim në Bashkimin Evropian, qëndron në elaborim, propozon vazhdimin e reformave në fushën e gjyqësisë dhe avancimin e tij të mëtutjeshëm, thuhet në elaborimin ligjor. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img