21.8 C
Skopje
Monday, May 23, 2022

Prodhimi i Toyota Yaris ka filluar në Çeki

Është impianti i dytë në Kontinentin e Vjetër, pas atij në Francë, në të cilin është bërë mbajtësi i titullit evropian “Vetura e Vitit 2021”.

Toyota Motor Manufacturing Czech (TMMCZ) filloi prodhimin e Yaris në fabrikën e saj të prodhimit në Kolin.

Së bashku me fabrikën e Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), TMMCZ bëhet fabrika e dytë evropiane që prodhon këtë model.

Toyota ka investuar mbi 180 milionë euro në rindërtimin e fabrikës për prodhimin e automjeteve të segmentit A dhe B në platformën e saj TNGA B (Toyota New Global Architecture).

Kapaciteti i fabrikës tani është zgjeruar dhe janë futur tre ndërrime për të rritur prodhimin e Yaris, si dhe për shkak të prezantimit të modelit të ri Aygo X 2022.

Investimi i Toyotas tani mundëson edhe prodhimin e automjeteve elektrike hibride në uzinat e TMMCZ, duke konfirmuar suksesin e Yaris Hybrid, i cili përbën 80% të përzierjes së shitjeve të Yaris në Evropë.

Nga rruga, motorët hibrid-elektrikë për TMMCZ dhe TMMF prodhohen në fabrikën Toyota Motor Manufacturing Poloni.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img