14.8 C
Skopje
Tuesday, September 27, 2022

Prezantimi i projektit evropian për ekonomi rrethore – Cinderela

Shkup, 30 shtator – Instituti i ndërtimtatisë Makedonija dhe Makstil SHA Shkup sot do ta prezantojnë  projektin Cinderela për ekonomi rrethore dhe shfrytëzimin e mbeturinave si resurs.

Cinderela është projekt kompleks kërkimi  dhe  inovacioni, i financuar nga programi “Horizont 2020” i Komisionit Evropian, bazuar në mundësitë për zvogëlim të mbeturinave urbane, e cila ka për qëllim zhvillimin dhe demonstrimin e modelit të ri të biznesit të ekonomisë rrethore.

Në këtë projekt mbeturinat industriale – skorje të marrë nga furrat e shkrirjes së mbeturinave  të hekurit, mbeten material ndërtimor cilësor  i cili shfrytëzohet për asfaltimin dhe ndërtimin e blloqeve ndarëse. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img