6.8 C
Skopje
Saturday, February 4, 2023

Pasta e dhëmbëve me karbon të aktivizuar ka veti të mira zbardhuese

Karboni i aktivizuar mjekësor përdoret në shumë preparate dhe për shumë qëllime, disa vite më parë karboni i aktivizuar zuri një vend të rëndësishëm në industrinë e bukurisë

I njohur si ilaç për problemet me tretjen, efekti i tij detoksifikues dhe vetitë pastruese shumë të mira theksohen gjithnjë e më shumë.

Shampo, maska, ujëra dhe tonerë për larjen e fytyrës po bëhen gjithnjë e më popullorë, ndërkohë edhe pastat e dhëmbëve janë shfaqur në tregje, shkruan yahoo.com, përcjell Telegrafi.

Disi e papritur, një numër teknikësh dhe dentistësh dentarë po zbulojnë se pasta me karbon të aktivizuar, e cila pastron njollat në dhëmbë shumë mirë.

Por, thonë ata, karboni pastron vetëm disa lloje njollash dhe nuk është i përshtatshëm për raste më të rënda dhe nuk rekomandohet si zëvendësim për trajtimin e duhur mjekësor ose të bukurisë.

Theksohet se ata nuk duhet ta teprojnë me procedurat mekanike, d.m.th. duke fërkuar me një furçë.

Karboni i aktivizuar zvogëlon dhe heq në mënyrë të sigurt njollat e kafesë, çajit, verës dhe pllakun dentar.

Teknikët dhe dentistët dentarë theksojnë se mjafton të lani dhëmbët vetëm herë pas here, dy deri në tre herë në javë me pastë dhëmbësh me karbon të aktivizuar.

Latest news
Related news