26.8 C
Skopje
Saturday, August 13, 2022

Pas veturës më të shpejtë të Porsche 911 GT3 qëndron Manthey Racing

Pronarët e Porsche 911 GT3 do të mund të llogarisin në komponentët e testuar nga kompania gjermane Manthey Racing në Nurburgring Nordschleife nga tremujori i dytë i vitit të ardhshëm.

Përveç udhëheqjes së aktiviteteve të garave të Porsche në kampionatin FIA WEC, kompania gjermane Manthey Racing po punon gjithashtu në rafinimin e “elverëve” të Porsche që mund të përdoren (në pistë) në rrugët publike, dhe paketa më e fundit e përmirësimit është përgatitur për Porsche 911 GT3 aktual.

Në një përpjekje për ta bërë 911 GT3 të shpejtë edhe më të shpejtë, Manthey Racing ka përgatitur një grup komponentësh të karbonit të sapo zhvilluar të trupit, veçanërisht difuzorin më të madh të pasmë dhe mbulesa interesante të aeroplanit në rrotat e pasme OM-1 ari.

Pas buzëve është një pezullim me shumë rregullim, dhe frenat janë përmirësuar për të përballuar edhe më mirë sfidat e ndjekjes së pistës. Ndërsa presim që Porsche të prezantojë 911 GT3 RS të re, besojmë se Manthey Racing së shpejti do të testojë se sa më i shpejtë është 911 GT3 i tyre në Nurburgring sesa versioni standard që kaloi një “ferr të gjelbër” të gjatë (20,832 kilometra) në gjashtë minuta e 59,9 sekonda.

Optimizimi i veturës këtë herë nuk përfshinte ndërhyrje nën kapuç, kështu që Manthey’s 911 GT3 përdor një motor boksier atmosferik 4-litërsh me 6 cilindra që zhvillon 510 kuaj/fuqi në 8400 rpm, i cili në kombinim me transmetimin automatik PDK është i mjaftueshëm për të përshpejtuar nga 0 në 100 km/h në 3.4 sekonda dhe 318 km/h. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img