35.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Paralajmërimi i ekspertëve në lidhje me trendin e ri për rritjen e përshpejtuar të flokëve

Një trend i tillë në rrjetet sociale është trajtimi me vaj rozmarine. Ky trend, i cili premton flokë të gjatë dhe të harlisur, është shfaqur në TikTok, ku shumë përdorues e rekomandojnë vajin e rozmarinës për rritjen e përshpejtuar të flokëve, por edhe se ky vaj u ka ndihmuar edhe në rastet e lëkurës së acaruar të kokës, zbokthin dhe u ka ndihmuar me reduktimin e rënies së flokëve.

Megjithatë, parukierët dhe dermatologët paralajmërojnë kundër aplikimit të vajit të rozmarinës në flokë, sepse mund të shkaktojë efekte anësore të padëshiruara, veçanërisht gjatë ditëve të nxehta të verës.

Ata theksojnë se vaji i rozmarinës nxit rritjen e flokëve, por duhet përdorur me kujdes. Ky vaj duhet të hollohet përpara aplikimit dhe të aplikohet drejtpërdrejt në lëkurën e kokës ose në zonat ku flokët janë të hollë. Kjo rrit të ashtuquajturin oksigjenim e folikulave të flokëve, duke rritur kështu efektivitetin e vajit. Pas kësaj, është e nevojshme ta lini vajin të reagojë për të paktën gjysmë ore.

Megjithatë, për shkak të efektit, shumë njerëz vendosin t’i lyejnë flokët me vaj dhe t’i mbajnë ato gjatë ditës dhe jashtë. Megjithatë, ata nuk duhet ta bëjnë këtë pa mbrojtjen e duhur.

Me temperaturat e nxehta, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se aplikimi i çdo vaji në lëkurë do të tërheqë rrezet e dëmshme UV dhe do të rrisë mundësinë e dëmtimit nga dielli, që do të thotë se trajtimi me vaj rozmarine mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë nëse rrini jashtë në diell.

Marketing
Related news