3.8 C
Skopje
Thursday, December 7, 2023

OBSh-ja: Shpërndarja e pabarabartë e vaksinave, një nga rreziqet më të mëdha epidemike globale

Sekretari i përgjithshëm i OBSh-së Tedros Adhanom Ghebreyesus duke folur për mundësitë e parandalimit të Covid  -19 ,tha se në disa vende me vaksina të mjaftueshme, fushata e vaksinimit ka pakësuar dukshëm rastet serioze dhe shkallën e vdekshmërisë. Sipas rezultateve fillestare të studimit, vaksina mund të frenojë përhapjen e virusit, por shpërndarja e pabarabartë e vaksinës mbetet një ndër rreziqet më të mëdha epidemike.

Ai vuri në dukje se vendet me të ardhura të mesme dhe të larta zënë 53% të popullsisë globale, por marrin 83% të vaksinave të botës. Ndërsa, vendet me të ardhura të ulëta zënë 47% të popullsisë globale, por kanë vetëm 17% të vaksinave në rang botëror.

Marketing
Related news