0.8 C
Skopje
Tuesday, November 29, 2022

Një shofer i Tesla shpëtoi një shofer në një BMW, i cili me gjasë nuk e kishte kuptuar se vetura e tij ishte kapluar nga zjarri

Në përgjithësi pranohet që veturat elektrike janë të prirura se mund të marrin zjarr më lehtë se të tjerat, por kjo pamje thotë të kundërtën.

Statistikat tregojnë se një zjarr ka më shumë të ngjarë të shpërthejë në një veturë me benzinë ​​sesa në atë me energji elektrike.

Të dhënat zyrtare nga Tesla për periudhën nga 2012 në 2020 thonë se një zjarr ndodh në veturat e Tesla çdo 330 milionë kilometra, ndërsa të dhënat nga Shoqata Kombëtare e Mbrojtjes nga Zjarri (NFPA) në Ministrinë e Transportit thonë se një zjarr në një veturë me benzinë ndodh çdo 30 milionë kilometra.

Shoferi i Tesla Model Y përjetoi gjithçka ‘në lëkurën e tij’.

Ai pa që po dilte tym nga BMW X1 dhe mendoi se ishte një gjë e zakonshme.

Sidoqoftë, një zjarr u shfaq shpejt nga dyshemeja e automjetit, të cilën shoferi i BMW nuk e vuri re.

Shoferi i Tesla-s nxitoi menjëherë drejt BMW-së dhe i bëri me sinjal se ai ishte në rrezik. Duke e kapur atë, ai arriti t’i thotë: “Vetura jote mori flakë”.

Shoferi i BMW-së u ndal menjëherë dhe e la automjetin në momentin e fundit.

Flakët shpejt përfshinë të gjithë BMW-në dhe kamera e Tesla regjistroi gjithçka. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img