13.8 C
Skopje
Tuesday, May 24, 2022

NËNAT

Poezi nga: Azem Shkreli

Ato lahen në gazin
tonë e në lotët e tyre.

Bëhen rojë murane
te krojet e shtera të gjirit.

Në ballin tonë për herë
u bëjnë dritë shejt gishtat.

Ditët na i prarojnë dhe rrugët
me nga një bekim më t’mirin.

Me rrëmetën e krrusur t’moteve
na ruajnë nga hijet e liga.

Një ditë shkojnë si të shkonin,
të mos vijë më vdekja.

Shkojmë. E sa herë vdes nënë,
vdes nënëmira ime.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img