26.8 C
Skopje
Wednesday, July 6, 2022

Ndryshimet ligjore për blerjen intervenuese të orizit kaluan filtrin e parë kuvendor

Shkup, 25 maj – Komisioni kuvendor për bujqësi, pylltari dhe ekonomi të ujërave sot njëzëri e ka përkrahur Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për bujqësi dhe zhvillim rural, i cili duhet të miratohet me procedurë të shkurtuar.

Ndryshimet, siç thuhet në propozim tekstin, do të mundësojnë masa stabilizuese në treg, kryesisht blerjen intervenuese, për të aplikuar jo vetëm për grurin por edhe për oriz.

“Për shkak të situatës katastrofike në të cilën ndodhen prodhuesit e orizit, është i nevojshëm ndryshimi i ligjit. Situata në prodhimin e orizit është në një fazë kritike, gjë që e kërkon këtë kultura bujqësore shteti ka një marrëdhënie të veçantë. Mbulimi i orizit si një kulturë bujqësore strategjike do të sigurojë sasi të mjaftueshme për nevojat e popullsisë dhe do të përmbushë tregun në një gjendje krize globale ushqimore. Njëkohësisht, tregu do të funksionojë në mënyrë më të thjeshtë, gjë që do të lehtësojë blerjen e kësaj kulture bujqësore dhe do të shmangë spekulimet me çmime”, tha deputetja e LSDM-së, Daniela Koleva, duke sqaruar ndryshimet.

Pas miratimit të sotëm në Komisionin kuvendor amë, në seancë plenare duhet të paraqitet Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për bujqësi dhe zhvillim rural.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img