30.8 C
Skopje
Wednesday, May 25, 2022

Mund të jetë një bekim, por edhe një mallkim: Pse njerëzit inteligjentë kanë më shumë gjasa të kenë probleme dashurie

Si fillim, ata vënë në dyshim gjithçka

Pavarësisht se sa njerëz inteligjentë kishin një kujtesë të shkëlqyer, mendonin shumë dhe ishin shumë të aftë në biznes, po aq mund të vuajnë në jetën emocionale.

Kështu thonë ekspertët e lidhjeve, transmeton Telegrafi.

“Vlerësimi i tyre i arsyes dhe i logjikës çon në pengesa kur bëhet fjalë për sjelljen dhe ndjenjat spontane. Natyrisht, këto fakte nuk vlejnë për të gjithë njerëzit inteligjentë, por shumë, që kanë këto karakteristika, kanë më shumë gjasa të kenë konflikte në marrëdhënie dhe e kanë më të vështirë të hedhin hapin e parë, sidomos kur bëhet fjalë për meshkujt”, thotë psikologia Madeleine Mason dhe deklaron se njerëzit inteligjentë zakonisht bëjnë gabime.

1. Ata vënë në dyshim gjithçka

Truri i tyre është shumë aktiv, ndaj vëzhgojnë dhe analizojnë shumë sjelljen e partnerit. Duke i vënë në dyshim situatat dhe ngjarjet, ata frenojnë shfaqjen e frikës së tyre, por shpesh kjo është arsyeja e grindjes me partnerin.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që njerëzit inteligjentë të mësojnë të mbështeten në ndjenjat e tyre pa ndonjë dyshim.

2. Ata dinë gjithçka më mirë

Njerëzit shumë të zgjuar rrallë ndryshojnë qëndrimet e tyre dhe u qëndrojnë fuqishëm vendimeve të tyre. Ata me kënaqësi ndajnë njohuritë – shpesh edhe kur askush nuk i pyet për asgjë. Mirëpo, kjo mënyrë e të menduarit dëmton lidhjet, sepse marrëdhëniet emocionale vështirë se mund të sqarohen me fakte logjike.

Ata janë objektivë dhe shpesh kujdesen më shumë për këtë se sa për atë që është subjektive – siç janë ndjenjat, ndaj shpesh rezulton se ia vënë injorancën në hundë partnerit të tyre.

3. Ata e shohin lidhjen dashurore si shkencë

Ka të dhëna dhe procedura të sakta në shkencë, por jo në dashuri. Mirëpo, kjo nuk vlen për inteligjentët.

4. Ata kujtojnë gjithçka

Kujtesa pothuajse perfekte ka edhe anën e saj të zezë. Njerëzit jashtëzakonisht inteligjentë nxjerrin lehtësisht nga mëngët kujtimet dhe japin dëshmi në situata konflikti, dhe kalimi te një partner për shkak të gabimeve të vjetra çon në një krizë katastrofike në marrëdhënie.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img