15.8 C
Skopje
Wednesday, October 5, 2022

Mijallkov me padi kundër Maqedonisë në Strasburg

Shkup, 28 shtator – Ish-drejtori i DSK-së, Sasho Mijallkov, po padit shtetin në Gjykatën për të Drejtat e Njeriut në Strasburg, për masën e paraburgimit që iu shqiptua në vitin 2018 dhe 2019, për disa raste të iniciuara nga PSP. Në mënyrë të veçantë, ai kundërshton ndalimin e vendosur gjatë hetimit në rastet e “Perandoria”, “Shënjestra dhe Fortesa” dhe “Titanik 2”.

Aplikacioni, siç shkruan “Fokus”, jep të dhëna për dënimin dhe kohëzgjatjen e paraburgimit për secilin nga rastet, kështu që theksohet se në nëntor 2018 iu caktua masa e paraburgimit në rastin “Perandoria”, për shkak të rrezikut të arratisjes.

Më 1 dhjetor, paraburgimi u shfuqizua, por më vonë ai u caktua në paraburgim në rastin “Shënjestra dhe Fortresa”, gjithashtu për rrezik arratisjeje.

“Më 29 dhjetor 2018, Gjykata Themelore Shkup nxori një vendim që urdhëronte kërkuesin të vendosej në arrest shtëpiak për shkak të rrezikut të arratisjes. Arresti shtëpiak iu zgjat më 25 janar dhe 26 dhe 28 shkurt 2019. Më 1 shkurt 2019, ankuesi kërkoi heqjen e arrestit shtëpiak, gjë që u refuzua nga Gjykata e Shkallës së Parë në Shkup më 1 prill 2019. Më 27 mars 2019, pas apelit të aplikantit, Gjykata e Lartë rrëzoi urdhrin e arrestit shtëpiak dhe e liroi kërkuesin nga paraburgimi”, thuhej në kërkesë.

Pastaj kontestohet paraburgimi i përcaktuar pas aktgjykimit në rastin “Titanik 2”, gjegjësisht që Mijallkov u kthye në burgun paraprak “Shkup” më 8 mars 2019, dhe Gjykata e Apelit e zëvendësoi paraburgimin e tij me arrest shtëpie.

Padia e Mijallkovit është marrë parasysh, dhe tani hapi tjetër duhet të ndërmerret nga Ministria e Drejtësisë, ku ata do të duhet të përgjigjen në pyetjet e dërguara nga gjykata në Strasburg./

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img