23.8 C
Skopje
Friday, August 12, 2022

Me një projekt evropian do të sigurohen pajisje për zjarrfikësit nga Juglindja e Maqedonisë

Strumicë, 24 shtator – Me një projekt të financuar nga Bashkimi Evropian përmes Interreg-IPA Programit për bashkëpunim ndërkufitar midis Republikës së Bullgarisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut, do të prokurohet pajisje e plotë mbrojtëse për shuarjen e zjarreve pyjore për të gjithë zjarrfikësit nga Rajoni i Planifikimit Juglindor.

Kjo u kumtua në konferencën e sotme për shtyp me rastin e fillimit të projektit “Bashkëpunimi ndërkufitar në ballafaqimin me zjarret pyjore”, të cilin e realizon Qendra për Zhvillimin e Rajonit të Planifikimit Juglindor në partneritet me Asociacionin e Komunave Jugperëndimore-Blagoevgrad, Republika e Bullgarisë.

Sipas Zhulieta Gjurkova, drejtoreshë e Qendrës, numri i zjarreve pyjore po rritet dhe kjo është arsyeja pse në bashkëpunim me zjarrfikësit nga rajoni Juglindor ata erdhën me idenë për të realizuar këtë projekt.

Sipas Mima Stanoevska, koordinatore e projektit, me fondet nga projekti, do të blihen pajisje profesionale për zjarret pyjore, të cilat përfshijnë pantallona të gjera, batanije, çizme, doreza, helmeta të bëra posaçërisht për zjarret pyjore, maska ​​mbrojtëse kundër tymit dhe maska ​​kundër zjarrit.

Për zjarrfikësit, blerja e pajisjeve do të thotë shumë, mbi të gjitha, në shuarjen efikase të zjarreve në pyjore.

Vlera e përgjithshme e këtij projekti është 395.361 euro, nga të cilat buxheti i Qendrës për Zhvillimin e Rajonit të Planifikimit Juglindor është 197.602 euro, ndërsa do të zbatohet për 24 muaj. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img