23.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Mbi 200 të sëmurë dhe 203 të burgosur nesër do të votojnë në Shtip

Shkup, 6 maj – Nesër nis raundi parlamentar dhe ai i dytë i zgjedhjeve presidenciale. Personat e sëmurë dhe të pafuqishëm mund të votojnë në shtëpi. Për raundin e parë në KSHZ në Shtip janë dorëzuar dhe pranuar 158 kërkesa, të cilat nuk është dashur të paraqesin kërkesë të re, sepse për ta vlen edhe për raundin e dytë, ndërsa në ndërkohë janë aplikuar edhe të reja. për.

“Sipas orarit të KSHZ-së, për shkak se parashtresa për zgjedhjet parlamentare për votim në vend ishte deri më 30 prill. Kemi dorëzuar 54 raporte të tilla, nga të cilat OIK ka pranuar 50, ndërsa 4 ka refuzuar, sepse nuk kanë pasur dokumentacionin përkatës”, përkatësisht udhëzimet e KSHZ-së – tha Viktor Vaçev, kryetar i OIK -së.

Rregulla të veçanta ka edhe për vetë ditën e zgjedhjeve, sepse në qendrat e votimit do të ketë dy kuti votimi.

“Anëtarët e këshillit zgjedhor janë të detyruar të pyesin çdo votues nëse dëshiron të votojë për zgjedhjet parlamentare ose presidenciale ose nëse dëshiron të votojë për të dyja llojet e zgjedhjeve dhe t’i tregojnë se ka të drejtë të hyjë në votim, stacion vetëm një herë”, shtoi Vatsev

Gjatë ditës së nesërme do të votohet edhe në Burgun e Shtipit. Aty në listën zgjedhore janë të regjistruar 203 votues nga 40 komuna. Në raundin e parë të votimit kanë dalë 144 ose 71% e të dënuarve.

Marketing
Related news