27.8 C
Skopje
Wednesday, July 6, 2022

MacOS Monterey i Apple është i disponueshëm për shkarkim

Versioni më i fundit i macOS i Apple i quajtur Monterey tani është i disponueshëm për shkarkim. Softueri ka qenë i disponueshëm në beta gjatë muajve të fundit, por tani është gati për përdorim të përditshëm.

Tradicionalisht, Apple njoftoi një version të ri të macOS në konferencën WWDC në muajin qershor dhe risitë përfshijnë aftësinë për të konfiguruar Mac për AirPlay në mënyrë që të mund të ekzekutojë përmbajtje nga iPhone dhe iPad, si dhe softueri Shortcuts. Ndër të tjera, aplikacionet FaceTime dhe Quick Note janë përmirësuar.

Duket se disa nga risitë më të mëdha si Universal Control dhe SharePlay nuk do të jenë të disponueshme në fillim, por që përdoruesit do t’i marrin ato më vonë këtë vjeshtë.

Universal Control ofron një opsion zvarritjeje për transferimin e skedarëve midis disa makinave të ndryshme dhe ofron mundësinë për të kontrolluar pajisje të shumta Apple, duke përfshirë Mac, MacBook dhe iPad, me të njëjtin maus dhe tastierë.

SharePlay do t’ju lejojë të shijoni muzikë, shfaqje televizive, filma dhe më shumë gjatë bisedave në FaceTime. Pasi të jetë i disponueshëm, kjo veçori do të mund të përdoret me Apple Music, Apple TV + dhe “shërbime të palëve të treta të njohura” pa emër.

Shfletuesi Safari ka pësuar një ridizajnim dhe tani përdor një ndërfaqe më tradicionale në vend të dizajnit të ri të diskutueshëm të zbuluar në WWDC. Ndër të tjera, përdoruesit u ankuan se ndryshimet ua vështirësuan punën dhe se zbuluan se cila skedë ishte aktualisht aktive.

Pajisjet që mbështesin Monterey janë iMac (fundi 2015 dhe më vonë), iMac Pro (2017 dhe më vonë), Mac Pro (fundi i 2013 e më vonë), Mac Mini (fundi i 2014 e më vonë), MacBook Pro (fillimi 2015 dhe më i ri), MacBook Air (fillimi 2015 dhe më i ri), MacBook (fillimi 2016 dhe më i ri).

Për të instaluar Monterey, duhet të bëni hapat e mëposhtëm: Preferencat e sistemit – Përditësimi i softuerit (ose futni “Përditësimin e softuerit” në Spotlight). Pasi të shfaqet informacioni se Monterey është i disponueshëm për instalim, është e nevojshme të klikoni butonin “Përditëso Tani” për të filluar procesin e instalimit. 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img