35.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Lule prej hekuri” në 1600 gradë celsius

“Lulet prej hekuri” janë një trashëgimi kulturore jomateriale në Kinë. Kjo mjeshtëri e ka prejardhjen nga provincat Shanxi dhe Henan të Kinës Qendrore.

Për të bërë këtë lloj “lulesh”, duhet të shkrihet hekuri dhe kur të arrijë temperaturën 1600 gradë celsius, mjeshtri e godet me fuqi të madhe hekurin e shkrirë, i cili kështu shpërndahet në ajër, duke formuar një pamje të mrekullueshme.

Marketing
Related news